Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1. Двигателя е добър, ако са се грижили добре за него преди теб (редовна смяна на масла,филтри итн). Фабрично е много чувствителен на тема хубаво масло и каране във високи обороти с НЕправилното такова за този мотор

2. Селеспийда не е много за препоръчване, въпреки че във форума се намират 1-2ма, които много си го харесват и защитават Като интересен факт ще ти кажа следното : Знам доста 156ци и 147ци, които са били селеспийд и са преправени в последствие (защо ли ? ) на обикновени ръчни скорости.

3. СКъпичка е...

4. Нещо, което ти е убегнало може би и не си споменал е това, че на 147/156/ГТ имат доста "кекаво" за нашите пътища предно окачване, което пък от своя страна не е никак евтино (ако се купуват оригинални носачи).
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Колега, благодаря!

Втори вариант-аз не разбирам, възможно ли е вие да ми "сглобите" една Алфа 147 с най-сполучливия двигател, кутия, година и ориентировъчна средна цена.
      Основната цел е безпроблемност. Може и мотора да е слаб, въпроса е да е най-доказания за модела. Може и дизел.
      Каква да търся, щото твърдо ще е 147 /красиви са и вътре и вън/.
      Last edited by омегаджията; d.m.y г., 14:20.

Comment

• Най-добре при бюджет до 4000лв --> 147-ца 1.9 8 клапана 115 коня дизел (доказано много здрав и безпроблемен двигател).

Ако разполагаш с бюджет до 6000лв --> 147-ца 1.9 16 клапана 140/150 коня дизел.
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• на твое място за 6000 бих заглеждал алфите след 2004,най-лъскавите от вътре и вън,с "някаква" история,доста екстри,2 ключа,по възможност кожа, най-вече 8 клапанов мотор+ръчка,за дизела.аз даже съм си набелязал но не бих искал да си ми конкурент по автокъщите

Comment

• Здравейте,

реших да си купувам нов автомобил и се спрях на 2 модела на BMW и Alfa GT 1.9 JTD.

Тази обявя тук ми хвана окото:

http://www.mobile.bg/11366810665697073

Някой дали я е гледал? На снимките ми изглежда запазен автомобила, но цената е подозрително ниска, като се има предвид, че има още една в Пловдив от частно лице за 11 500лв.

Като цяло, нещо специфично има ли за модела, което трябва да се гледа? Сполучлив/несполучлив ли е като цяло?

Няма да карам много, а в час пик изобщо. Главно в късните часове, уикенда и извънградско.

Външния вид на колата ми харесва много, но ме притесняват:

1. липсата на монтьори, които да разбират от марката (един приятел много си пати с една 156-ца, защото не можеха да му намерят проблема. На края я продаде на части и като изкарал двигателя се оказал спукан въздоховод.)
            2. трудната пре-продажба в бъдеще.
            3. по-скъпите части от тези на БМВ.

Благодаря за евентуални отговори и насоки.

Comment

• Е, колко да струва, колата е на 8 години вече - цената е съвсем нормална. Моторът е правилният, а пък хич не съм убеден, че поддръжката на БМВ е по-евтина от тази на италианска кола, така че ако няма някакви очевадни недостатъци - взимай.
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Ами аз нямам реална представа колко трябва да е цената и се водя по останалите, а те 70% са по-скъпи. Четвъртък ще ида да я погледна. Нещо седалката е скъсана, но предполагам, че един тапицер ще ми го оправи това срещу 100-200лв.

Comment

• Първоначално публикувано от w00x Покажи съобщение
                  Външния вид на колата ми харесва много, но ме притесняват:

1. липсата на монтьори, които да разбират от марката (един приятел много си пати с една 156-ца, защото не можеха да му намерят проблема. На края я продаде на части и като изкарал двигателя се оказал спукан въздоховод.)
                  2. трудната пре-продажба в бъдеще.
                  3. по-скъпите части от тези на БМВ.

Благодаря за евентуални отговори и насоки.
                  1. Колегите от Пловдив мисля че ще те ориентират към сервизи ...
                  2. Така е с всяка италианска кола
                  3. По-скъпи от кое БМВ ? Най-вероятно си се насочил към E46Д 136 или 150к.с. мотора. Купетата особено FL са доста осезаемо по-скъпи при първоначална покупка, а и смея да твърдя, че знам 70% от цените клиент/сервиз за масовите в момента БМВ-та като e46/e39/e60, както и болежките им, така че със сигурност ГТ-то ще ти е по-евтино за подръжка.

А отностно тази кола точно, не мисля че е запазена. Праговете са нагънати, волата и салона са протъркани като за 250-300к км, не че е проблем за тоя мотор, но все пак. Общо взето състоянието на колата ще го разбереш със свестна диагностика, след това караш да усетиш окачването и съединителя и вече си преценяваш. Читави 156/147/ГТ се намират трудно !!!
                  Last edited by nastybg; d.m.y г., 19:46.
                  ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• Някой да разбира от GTA......
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3bq7ja
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                      Някой да разбира от GTA......
                      http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3bq7ja
                      Изглежда като да няма антифриз в разширителния съд.
                      ...

Comment

• Ако някой от снимките ми каже и нивото на маслото в мотора, ще го призная...... за какво питам, какво ми отговарят)

Comment

• Първоначално публикувано от nastybg Покажи съобщение
                          1. Колегите от Пловдив мисля че ще те ориентират към сервизи ...
                          2. Така е с всяка италианска кола
                          3. По-скъпи от кое БМВ ? Най-вероятно си се насочил към E46Д 136 или 150к.с. мотора. Купетата особено FL са доста осезаемо по-скъпи при първоначална покупка, а и смея да твърдя, че знам 70% от цените клиент/сервиз за масовите в момента БМВ-та като e46/e39/e60, както и болежките им, така че със сигурност ГТ-то ще ти е по-евтино за подръжка.

А отностно тази кола точно, не мисля че е запазена. Праговете са нагънати, волата и салона са протъркани като за 250-300к км, не че е проблем за тоя мотор, но все пак. Общо взето състоянието на колата ще го разбереш със свестна диагностика, след това караш да усетиш окачването и съединителя и вече си преценяваш. Читави 156/147/ГТ се намират трудно !!!
                          Благодаря ти за отговора. Аз прегледах сервизите в раздела, към който препращат всички, но от изброените, нито един не е в Пловдив.

Иначе имах предвид точно 3-ките купе след 2003 и е39 между 2001 и 2003. Така като гледам масово цените на видимо запазените ГТ-та, са същите като на купетата. Около 10 000лв +- 1000.

И все пак, ще ида да я погледна тази в Понеделник.

На БМВ по ключа и при закачане на имобилайзера към компютър, могат да се видят реалните километри на автомобила. При Алфа ГТ има ли подобна система?

Comment

• Колега това с ключа на БМВ е вярно,ама да не ти казвам колко дълга тема имат в техният форум... сещаш се защо
                            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              Ако някой от снимките ми каже и нивото на маслото в мотора, ще го призная...... за какво питам, какво ми отговарят)
                              Е, то какво да се каже за тая барака - тотален кенеф, сдран от каране и захвърлен в третия свят.
                              Помниш ли я на първите обяви, каква беше?
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                                Е, то какво да се каже за тая барака - тотален кенеф, сдран от каране и захвърлен в третия свят.
                                Помниш ли я на първите обяви, каква беше?
                                А бе не съм на същото мнение....
                                Ти виждал ли си я колата.....просто незнам какво да гледам по нея.....затуй питам......
                                Оная на фолк звездата...пловдивската(червената е по голям кехеф, а е с 2-бона над тази......иде реч за това дет се предлага в БГ.....
                                п.п......обявата е една и съща от как съм я съзрял.....ако преди това е имала друга....не съм видял и спомен няма как да имам.....
                                Попитах за някой който е карал такава кола и може да ми подскаже нещо...а не да ми казвате, че предна лява гума е 0.5 атмосфери по мека)

Comment

Working...
                                X